sábado, 12 de octubre de 2013

Preguntes inicials sobre les granotes

Abans de poder començar aquest treball, primer hem de preguntar-nos i arribar a una conclusió sobre quines condicions són les més adequades per a poder cuidar els nostres tres capgrossos i evitar qualsevol incident que pugui ocorrer. 
És important que els alumnes es facin preguntes


Respecte l'habitatge, ens preguntavem com el podriem obtenir o construir. Un de nosaltres va proposar observar-los des del seu habitatge natural per poder veure com s'adaptaven al medi, un altre va creure més convenient que el seu nou habitatge fos un aquari adaptat on cada cert temps canviariem l'aigua per evitar que s'embrutes excessivament i, per últim, una altra opció era crear un aquari on cada semana se'n faria carréc una persona.

Respecte l'alimentació, va sorgir el dubte de si els capgrossos menjaven el mateix que les granotes o si la seva alimentació canviava. La resposta inicial va ser que si, que els capgrossos i les granotes no compartien el mateix aliment, però aleshores, que menja cadascú? Una possibilitat que va sorgir era que els capgrossos al ser tant petits s'alimentaven exclusivament del plàncton de l'aigua que habitava i que un cop eren granotes el seu aliment eren insectes. Una altra opció era que les granotes es podien alimentar tant de plàncton com d'insectes.

Mentre sorgien aquestes preguntes en va sorgir una de molt interessant: Quines són les diferències anatómiques entre un capgrós i una granota? Aquestes diferencies les comparteixen tots els amfíbis? Respiren de la mateixa manera? La nostra investigació i el nostre procés de recerca només ha fet que començar

No hay comentarios:

Publicar un comentario