lunes, 14 de octubre de 2013

Que menjen les granotes i com ho podem aconseguir?

Per fi ja tenim els capgrossos i ara toca cuidar-los. En primer lloc hem de solucionar el tema de l'alimentació. Mengen el mateix els capgrossos i les granotes?

Si bé sembla evident que l'alimentació no serà exactament la mateixa, degut a que un viu a l'aigua i l'altre fora de la mateixa, el què ens va sorgir com a dubte va ser, per un costat com és que un capgròs, més enllà de per el seu tamany, pugui menjar insectes, com ja sabem que ho fan, i els capgrossos no, i per l'altre costat, si els capgrossos realment necessiten una alimentació específica.


Sobre aquesta segona qüestió, alguns defensaven el fet de què els capgrossos devien de menjar la matèria orgànica de l'aigua i res més, altres, deien que del què s'alimentaven no era pas de matèria orgànica simplement, sinó de petits éssers vius habitants de l'aigua com ara el plàncton, possiblement majoritàriament d'origen vegetal, i un últim grup, defensava que havien de poder menjar alguna mena d'aliment més semblant al de la seva etapa adulta, com ara petits insectes que caiguessin a l'aigua, etc. Això, per tant, ens plantejava el dubte de si amb el simple fet de proveïrlo amb l'aigua adequada, el capgros ja podria alimentar-se sense cap mena de problema, o si, per l'altre banda, havíem de buscar-li nosaltres mateixos l'aliment en alguna tenda d'animals o similar.



Després de una petita investigació, però, trobem que, tal i com defensava una petita part del grup, els capgrossos son efectivament animals herbívors principals, i s'alimenten principalment de les restes de plantes que queden a l'aigua, sent la seva principal font d'aliment a la naturalesa la substància verda que es queda típicament adherida a les roques i les pedres, la qual poden extreure amb unes petites dents que posseeixen. Tot i això, sembla que els capgrossos tenen l'aparell digestiu ja preparat per a alimentar-se com a omnívors des del seu primer estadi, alimentant-se de petits animals si no tenen cap altre recurs i, en cassos molt extrems, recurrent fins i tot al canivalisme.







L

http://www.xtec.cat/ceipalber/ciencia/amfibis/alimentacio.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario